Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Hälsolunch för mammor i farten

Idag var jag bjuden på ”mammalunch” av Blueberry. Så kul koncept. 

De hade bjudit in några bloggande mammor med mycket på gång med karriär/liv/barn. Vi skulle prata om hur man lyckas äta hälsosamt själv men också hur man får barnen att äta hälsosamt och inte bara fastna i halv/helfabrikatsfällan.  Snygga och bokaktuella Emilia och Ebba. Missa inte deras bok ”Säker stil” som kommer i september.  Min rese-kompis Ann smuttar på en grön juice. 

Vi fick massor av tips på hur man väver in mer grönt i vardagen av Blueberrys dietist Charlotte Fredriksson. Bland andra:

Starta dagen med en stor tallrik med blandade frukter till hela familjen, alla tar vad dom gillar. Till det kan man variera frukosten med tex chiapudding, yoghurt och granola (se recept), smörgåsar; välj gärna bröd baserat på surdeg och fullkorn och utan tillsatt socker, finns bra i matbutikerna nu och även på bagerierna. Som pålägg kan man variera med färskost, avokado och grönsaker, keso eller smör och ost och några gurkbitar på. Sylt gör du superenkelt själv genom att koka ett pkt frysta hallon med 1 dl vatten och söta efter smak med honung eller färska urkärnade dadlar, mixa och svalna. Det bästa är att dricka färskpressad juice på morgonen eller smoothie.  Recept Blueberry’s superfruit granola:

100 g nakenhavre/havregryn

100 dinkelpuffar

Vill du göra den glutenfri välj quinoapuffar och boveteflingor istället.

50 solrosfrön

1 msk lönnsirap eller flytande honung

2 msk vatten

4 msk superfruit pulver tex nypon, acai, raw kakao, vetegräs eller spirulina

100 g hackade, torkade (osvavlade aprikoser, bruna) eller katrinplommon, (eller torkad mango och ananas).

100 gr torkade äpplen eller gojibär.

1 dl hasselnötter eller annan valfri nöt.
Sätt ugnen på 180 grader, rör ihop vatten,sirap/honung och krama in havre, puffar och frön. Låt det blir lite klumpar. sprid ut på en plåt och rosta i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt svalna, lägg granolan i en skål och rör ner ditt superpulver, torkad frukt och nötter, sprid ut ugnen på plåten och låt torka på eftervärme i ugnen några timmar. Förvara torrt och svalt i burk. 

Andra bra tips var att planera och att alltid ha frukt och grönt hemma, om så i frysen. 

Kul, inspirerande och mysig tjejlunch! 

Having a fun lunch with my super mom girlfriends discussing healthy food when you are juggling career/life/kids. xxA 

 Acaibowl med olika tillbehör. Sjukt gott.  

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Home

    Andrea Brodins webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Home
    Andrea Brodin
    Hälsa
    Ida Warg
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Hälsa
    Fannie Redman
    Home
    34 kvadrat
    Hälsa
    Foodjunkie
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Lifestyle
    Dasha Girine
    Mode
    Petra Tungården
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Man
    Niklas Berglind
    Hälsa
    Träningsglädje
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Mode
    Chrystelle Eriksberger