Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Dagens träning och reflektion

Happy friday!

Hoppas ni haft en härlig dag. Har själv tillbringat dagen med att ha sjukstuga hemma. Lyckades inte stå emot förkylningen trots alla era bra tips! Men nu är det bara att sova sig ur eländet.

Så här såg istället ”träningen” ut efter bra idéer från er.

Läsning för alla delar av livet, nåja, snytpapper och hela kostcirkeln. Typ. 🙂

För att hålla träningsmotivationen uppe drömmer jag om sköna löpturer längs Miami South Beach. Längtar efter att kunna springa utan tusen lager-på-lager, mössa och vantar.

Lite löparskorna (Puma) i sanden liksom. Men snart!

Under min sjukdag i soffan har jag också gjort följande:

– Skrattat åt bilderna jag tog igår kväll. Tjejmiddag och jag skulle ”surprisa” alla genom att ge dem ett litet paket med nagellack. När jag passerade Margareta Krook utanför Dramaten så fick jag (tyckte jag då), den jätteroliga idéen att fota av alltihopa. Själva epitetet ”mellan glam och damm” på något vis.

Skräp, en sandlåda, härliga Margareta som står där ensam i mörkret och verkar frysa och så en lyxig påse med små fina goodiebags i. Kontraster, hahaha.

Fina vårfärger (Lumene) kombinerat med nitar (Zara). Om du vill ha en påse så har jag två stycken över, skriv om din träning idag i kommentarsfältet så kanske det blir du som får lilla påsen. 🙂

– Jag har också följt skidstafetten idag (finns inget roligare än att titta på längdåkning på tv) och häpnar över Northugs olika ”segergester”. Jag brukar nästan aldrig kommentera vad andra gör men förlåt Northug… Du är ju störst, varför håna? Vill du vara en förebild med den attityden? Agera som den vinnare du är istället.

– Så har jag också nästan blivit rörd till tårar av detta mail jag fick. Vad fint det är när man kan gå samman bortom stela regelverk och faktiskt kanske åstadkomma något ihop. Det får bli min fredagskänsla – positiv glad hjälpsam. Hoppas du får en riktigt härlig kväll.

Hej Andrea!
Jag vill bara tipsa om något väldigt osvenskt som händer i den lilla staden Trosa just nu. I min dotters klass, 4 B i Vitalisskolan, går det en pojke som heter Alek. Han har en CP-skada som gör att hans ben ”inte samarbetar med honom”. Det finns en klinik i USA som har testat fram en metod som skulle göra det möjligt för honom att kunna gå helt utan hjälpmedel som familjen har haft kontakt med.


Operationen går ut på att man kapar ett par nerver i en av kotorna som gör att hans ben kan slappna av och då kunna lära sig att gå. Enda problemet är att operationen inklusive resa och rehabilitering kostar en halv miljon kronor. Detta är inget som stöds av Landstinget så familjen ska själva bekosta detta. Nu det underbara i kråksången…. När min dotter läste om detta i lokaltidningen så kom hon på idén om att ha en insamling för Alek!


Så på söndag är det skridskodisko på skolans isbana där vi ska grilla hamburgare, sälja fika samt ha chokladhjul. Barnen i klassen har gått runt till alla lokala företag och frågat om de vill sponsra med saker till ett lotteri och alla ställer upp utan problem! Vi har fått allt från 3-rätters middagar på anrika hotell Bomans till SPA-behandlingar på fina Trosa Stadshotell. Hittills har vi fått bidrag från 40 företag! Privatpersoner kontaktar skolans rektor och skänker pengar och idag beslutade Svenska Kyrkan i Trosa att donera 20.000:-!


Det är helt otroligt hur alla sluter upp och hjälper denna kille att förverkliga sin dröm att kunna gå! Så nu kanske du undrar varför jag kontaktar dig? Inte för att be om pengar utan för att om du bara kanske kan skriva kort om detta och tipsa om Aleks hemsida. http://www.aleksdreamtowalk.com

På den finns det information om hur man kan hjälpa. Att sprida denna information skulle göra underverk!
Med tanke på hur många mammor och pappor som läser din härliga blogg så tror jag många kan relatera till att hjälpa sitt barn oavsett kostnad!
Tack för världens skönaste och härligaste blogg som jag läser dagligen!
Kram Maria Bristam, Mamma till Ebba i 4 B i Vitalisskolan, Trosa.

Kram på er! Glöm inte bort – kärlek och respekt.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej igen Andrea!
  Först och främst tack för att du skrev om Alek!
  Tänkte återkoppla hur mycket vår lilla insamling fick ihop..
  56.000:- på ett skridskodisco!!
  Det finns hopp för mänskligheten med all den omtänksamhet vi har upplevt.

  Ha en fortsatt fantastisk söndag 🙂
  Mvh Maria

  Maria Bristam 2013-03-17 20:57:23
  Svara
 • Tack Andrea! Krya på dig <3
  Mvh Maria

  Maria Bristam 2013-03-03 10:48:05
  Svara
 • Det skrevs om Alek i lokaltidningen idag: http://ekuriren.se/personligt/1.1708637-alek-drommer-om-att-kunna-springa
  Man hoppas det reder sig!

  Milla 2013-03-02 23:56:51 http://Millaflower.blogspot.com
  Svara
 • Du är verkligen hjärtegod Andrea..och förtjänar inte virusattacken..! Dränk dem i citron ingefära o rom..!
  Avsluta med choklad..! Keep it up..!

  Estetica 2013-03-02 15:33:57
  Svara
 • Dagens träning för mig blev ett yogapass med fokus på höfter, insida lår och skuldror 🙂 Yoga är en så ypperligt fin och bra träningsform. Krya på dig!

  Anna 2013-03-02 15:01:55 http://wellnessbyanna.spotlife.se
  Svara
 • Träning för mig är en lång ridtur med glada ystra hästar, eller en tidig morgon på ett jaktpass, vandrandes längst mossiga skogsvägar spanandes efter rådjur! Vandra längts fälten i Skåne känna havsbrisen och se där är en fasan! Vackra naglar till vältränad kropp är vardags lyx! Kram

  Mimmi 2013-03-02 13:05:21
  Svara
 • Har kommit igång med träning efter Nyår. Simmar, promenerar och småjoggar försiktigt. Tänker mycket på kosten också med tanke på djurhållning och fusk med ingredienser i maten. Nu senast med köttbullar. Tror att vi ska vara mer noga med kosten också i framtiden. Tycker att du är en inspirationskälla och läser din blogg dgligen. Skulle bli överglad om ag vann lacken. 🙂

  Stella 2013-03-02 09:24:26
  Svara
 • Tycker så mycket om både träning och inredning så din kombination av detta är perfekt tycker jag.
  Här blev det en löptur i mina älskade Icebugs i mörkret efter jobbet, friskt och härlig och en underbar start på helgen.
  Vilken fantastiskt initiativ av klasskompisarna som fått till detta, bodde jag i närheten skulle jag absolut komma ner och fika.
  Ha en trevlig helg. Kram

  R-M 2013-03-02 08:34:57
  Svara
 • Hej
  Först och främst – vilken underbar blogg du har. Fullt av härliga tips och inspiration med en varm ton i allt du skriver och visar oss.
  Som nyopererade för diskbråck (snart en vecka sedan) består min träning av fem korta 10-minuterspromenader per dag och rehabträning för att bygga upp min rygg. Så ljuvligt att kunna röra på mig igen utan att känna smärta, förutom från operationssåret:-). Saknar min löpning, styrketräning och tennis men snart är jag där!!
  Kram Linn

  Linn 2013-03-01 23:45:21
  Svara
 • Hej,

  Första gången jag kommenterar, vill tacka för inspirerande läsning! Du ter mig som en genom-sympatisk kvinna :k)

  Vi hade strålande sol där jag bor, så jag lämnade jobbet vid halv tre idag. En timme senare var jag ute i skidspåret. Perfekt glid, underbar natur, och den bästa starten på helgen man kan tänka sig. Kände att kroppen liksom sög åt sig av sol och energi. En dryg timme ger så mycket! Önskar dig en gin helg.

  Ylva 2013-03-01 22:22:44
  Svara
 • Idag blev det frivändningar, bänkpress, dips + ett gäng tabataövningar. Har precis börjat lyfta lite (mycket) tyngre än jag någonsin har gjort tidigare, vilket känns sjukt kul! Dock lite uppförsbacke på gymmet idag, hoppas på bättre motivation på morgondagens spinningpass. Trevlig helg, och krya på dig!

  Madelene 2013-03-01 20:48:42
  Svara
 • Dagens träning. Dubbelvagn dragandes en mil med trött och halvsjuk femåring och mycket sömnig förkyld niomånaders bebis. Bra och högst oglammig träning. Men det känns i rumpan! 🙂

  Susanne 2013-03-01 20:18:50
  Svara
 • Oh nu är det dax att vara mamma i en vecka,härligt.
  Gick tidigt från jobbet och hämtade min älskade Julia och sedan hem för att byta om och ge oss ut på en löparrunda tillsammans härligt härligt och idag vekligen skönt att få lite ” draghjälp”

  Kristin 2013-03-01 19:46:13
  Svara
 • Hej! Tråkigt med förkylningen. Jag skulle bli väldigt glad över de fina lacken! Träning i gymmet idag och vid invägningen hade jag uppnått mitt nyårslöfte 2månader innan utsatt datum; 60kg den 1/5 nu redan i mars! Blir att hitta nya mål att kämpa för! Trevlig helg!/Linda E.

  Linda 2013-03-01 19:36:18
  Svara
 • En lång skidtur i isiga spår på en golfbana i eftermiddagssolen, sista biten gick väldigt fort då jag mötte en älg…vet inte vem som blev räddast men jag körde sista biten i rekordfart trots bakhala skidor

  Helle 2013-03-01 18:39:29
  Svara
 • Idag har dottern varit sjuk så redan innan 9 hade jag tränat ett pass funktionell träning hemma! Bara det kändes lite lyxigt. När sedan sonen kom hem från skolan sa han (8 år) att han kunde se efter sin storasyster så att jag kunde gå ut och få lite luft. Gulligt! Så det blev en powerwalk i solen längs med havet också! En härlig dag (utom för dottern som ligger i feber) som kanske kan sluta med en ljuvlig påse nagellack som jag och dottern kan dela på! 🙂

  Anette 2013-03-01 18:18:29
  Svara
 • Åh, en sån liten påse hade varit guld värt att pigga upp sig med för att få lite vårkänslor. I dag har jag tränat kettlebells och spinning för att komma i form till beach 2013. Räcker det? 🙂

  Karin Carlsson 2013-03-01 17:56:06
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind