Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

5:2 och bloggmys

Igår hade jag 5:2 premiär. Rent principiellt tycker jag att ”diet” är trist och att det mesta kan lösas med ett bra träningspass. 🙂

Men, men. Det går heller inte att bedöma/ha en åsikt om man inte själv testat. Det här ska ju vara en av de största livsstilsdieterna i modern tid, så jag kände att jag ville testa. Sagt och gjort. EN dag med 5:2 skulle jag väl kunna klara. Hade dock inte räknat in hur svårt det var i alla sociala sammanhang!

Först ut var ett bud med kassen full av julgotter. Så trevligt men sååå jobbigt att bara titta på de fina pralinerna.

När du får oväntat besök i din trappuppgång. 😉

Mmm så gott  – nä just det.

Andra trevligheter från gäster på besök, vinet Soprasasso Appassimento och hemgjord äpplesylt. Nä – just det.

Vi bakade pepparkakshus (ni kan ju gissa av färgen att döma vem som dekorerade denna sida av huset, hehe) med ljuvlig pepparkaksdoft i hela köket. Nä – just det…

Om jag hade någon support hemifrån? Inte direkt.

Hela gänget samlat som var med. Helena med söta Harry 6 veckor, grymma Leila och Helena!

Lite roligt ändå – här står jag med Helena (Helenas Horoskop) och vi inser båda att vi både gått i samma klass i flera år och i samma skola i 12 år! Och nu möttes vi igen efter såååå många år. (Min mysiga kavajkofta kommer från Culture.)

Summa sumarum efter en dag under 600 kcal. Jag överlevde. Det var inte särskilt svårt. Jag var inte särskilt hungrig. Det var dock riktigt tråkigt och jobbigt med alla frestelser. Kanske att jag gör det igen. Fast då ska jag hålla mig hemma hela dagen, haha.

Ha en härlig onsdag, idag blir det träning och ordentlig mat istället! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Min dietist är skeptisk. Hon forskar runt ätstörningar och funderar runt hur det påverkar kroppens belöningssystem/adrenalinpåslag. Ska bli spännande att hur man ser på detta om några år. Den som lever får se. Men Andrea varför nu? Är det inte lite extra ”plågsamt” nu runt jul? Lycka till ;-D

  Anette 2013-12-12 11:05:00
  Svara
  • Svar på Anettes kommentar.

   Hej Anette, jo alltså – det kanske inte var tillräckligt tydligt. Jag testade ju bara en dag. Känner inget större behov av ngn diet men vill bilda mig en uppfattning som är baserad på erfarenhet mer än ”tyckande”. Sen tror jag att din dietist kan ha rätt i att det är sådan hets och ätandet blir så i fokus. Ät, drick och var glad är min devis. 🙂

   Andrea Brodin Engsäll 2013-12-14 16:12:00
   Svara
 • tack, laser man aftonbladet / expressen sa verkar malet bara vara att ga ner i vikt.(.. Om det ger me energi sa kan det vara vart att prova.. 🙂

  european girl 2013-12-12 09:10:00
  Svara
 • 5:2 är ju inte primärt tänkt att gå ner i vikt av, men man kan göra det! Testat och kör vissa veckor och tycker att jag mår kanon av det! Men det är ju otroligt provocerande när man kör… 😉 Då kommer minsann godsakerna fram… 😉

  Johan H 2013-12-11 19:26:00
  Svara
  • Svar på Johan Hs kommentar.

   Visst är det så, livsstil mer än diet. Då tror jag det finns bättre varianter, men jag är ingen expert på det området. En bra löptur brukar lösa det mesta 🙂

   Andrea Brodin Engsäll 2013-12-14 16:10:00
   Svara
 • varfor vill du testa 5.2? du ar redan tillrackligt smal?

  european girl 2013-12-11 17:54:00
  Svara
  • Svar på european girls kommentar.

   Nja i det här fallet ville jag mer testa vad det är. En dag alltså. Så att jag kan förstå vad folk pratar om när det säger att de gör det. Så att jag kan ha en åsikt som är grundad på erfarenhet. Sen är det ju som Johan säger mer en livsstil än just diet. Vill man gå ner i vikt finns det nog bättre sätt. 🙂

   Andrea Brodin Engsäll 2013-12-14 16:10:00
   Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind