Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Mitt senaste projekt – Ekoflame!

Jahapp så var det dags att avslöja ett projekt som jag och Cedric pysslat med sedan förra sommaren.

Känner ni till ”stadsved”? Ett vedträ med papper runt som man bara behöver tända i ändarna så sköter resten sig själv. Väldigt smart och praktiskt, särskilt när man som jag inte kan göra en brasa utan att använda halva tändvätskeflaskan…

Jag tänkte därför intervjua mig själv om hur det hela gick till:

Varför stadsved? 

– Cedric jobbar mycket med olika typer av återvinningsmaterial och hur man kan använda dem på olika sätt. Det här är en produkt som vi båda kände till, som jag aktivt köper men som jag tycker är sjukt ful. När möjligheten kom att designa en egen variant, dessutom ekologisk!!!, så kunde jag inte säga nej.

Varför behöver ett stadsvedträ vara snyggt? 

– Nu talar jag för mig själv, men min uppfattning är att idag har alla det så fint hemma, så mycket omsorg har lagts ner på att fixa, färgmatcha och hitta de bästa inredningslösningarna. Då vill man inte aktivt ta in något som är superfult och ha bredvid/i brasan. Jag köper gärna tre åt gången då det blir billigare i min lokala matbutik, då har jag två stycken urfula vedträn som jag måste gömma undan någonstans.

Hur tänkte du kring designen?

– För mig var det viktigt att det skulle smälta in bra i olika sammanhang. Därför är basfärgen varmgrå, en färg som matchar till det mesta. Det är också en sida på vedträet som är helt neutral utan tryck, så att man snyggt ska kunna stapla dem på varandra. Loggan går i orange då det dels symboliserar elden, men också för att varmgrå och orange är en av mina favoriter som ni vet. 🙂

Ekologiskt stadvedträ, hur går det ihop? 

Själva trämassan kommer från spill av trä, sågspån och eucalyptus där ursprungsträet använts till något annat. Resterna tas tillvara på så att inga nya träd behövs fällas för att skapa ved. Vaxet som gör att vedträt brinner av sig själv är växtbaserat och organic/ekologiskt.  Ett stadsvedträ släpper därför ut 80% mindre co2-gifter än ett vanligt vedträ. Sjukt bra om du gör en brasa och du har barn hemma eller tex är gravid. Inte bra att andas in gifter från rök!

Det är ett väldigt förmånligt pris också, hur funkar det? 

– Nu kostar de 25:- styck att jämföras med andra som varierar från 30:- till 45:- och det priset kan vi hålla då produkten är gjord av återvunnet material. Bra för miljön och bra pris = bra kombination.

Hur ser godbiten ut då? 

Slutligen, var går de att köpa?

– Du hittar dem på Mathem. Är du förstagångskund och uppger koden ”Andrea” vid kassan så får du 150:- rabatt.

Spännande, härligt och nervöst på samma gång. Jag hoppas ni kommer att gilla det lika mycket som jag.

KRAM!

Ps. På torsdag har jag en tävling här på bloggen där du kan vinna en låda med tio stycken… Stay tuned.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Hej Andrea,

  Kan Ekoflame købes i Hälsingborg, Malmö eller København?
  Vi bor jo i Danmark.
  Bedste hilsener
  Lisa og Frank

  Lisa R 2015-04-02 15:52:24 http://www.aidafoto.dk
  Svara
 • Brilliant!

  ChristinaGVA 2015-02-07 11:20:00
  Svara
 • Tack för en inspirerande blogg!! Jag kastar ut en fråga nu som jag inte vet om du kan eller hinner svara på..;) I TV4:as nyhetsstudio finns en golvlampa med tre vita lampskärmar, vet du var jag kan köpa den (Älskar den!!)
  Kram!

  Cathrine 2015-01-21 15:16:00
  Svara
 • Grattis Andrea! Well done!

  Kim 2015-01-20 14:40:00
  Svara
 • Shit vilken bra grej Andrea! Jag är nyinflyttad i lya med öppen spis så det här blir toppen. Ska definitivt testa.
  Kram på dig och lycka till.

  Helen Kraver 2015-01-20 14:20:00
  Svara
 • Härligt! Lycka till! Kram Helena

  HelenasHoroskop 2015-01-20 11:46:00
  Svara
 • Grattis och bra jobbat! Kram S

  Sofi Fahrman 2015-01-20 11:44:00 https://bloggar.aftonbladet.se/sofissnapshots/
  Svara
 • Bra ide! Visste inte att det fanns ens. Perfekt för ”sörlänningar å stabor” ;-D. Skämt åt sido: Bra med återvinning. Lycka till. Själv håller jag mig till den fint späntade tjärveden som förvaras i en hög glasburk.

  Anette 2015-01-20 09:16:00
  Svara
 • Bra idé där. Har aldrig hört talas om stadsved förut men det måste ju vara enkelt när man ska tända. Är dock inte i behov själv eftersom jag har vedboden full med lantved.

  Jenny Ågren 2015-01-19 22:35:00
  Svara
 • Jättesnygga! Vad kul att jobba med något som både är snyggt OCH hållbart, lycka till!

  Sandra 2015-01-19 21:22:00
  Svara
 • Härligt Andrea! Riktigt bra jobbat, kommer verkligen att köpa mig framöver:-) Verkligen en kanon produkt! Kram Sanna

  Sanna Ek 2015-01-19 20:44:00
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind