Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Hälsoutmaningen – elcykel

Så var det dags för vecka fyra av hälsoutmaningen. Vi har ju kört sockerfritt, hemmaträning, rawfood/ekologiskt. Jag tänkte inte sluta med något av dem bara för att det är en ny vecka.

Men nu är det dags att jacka upp mig rent livsstilsmässigt. En beteendeförändring. Mindre bil och mer cykel är planen.

Mottot är ”upp till en mil – ställer min bil”. Det kommer att bli en utmaning, minst sagt. Vet inte om ni riktigt förstår hur mycket en inredare släpar runt på dagligdags, och det är det som blir utmaningen. Hur mycket prylar kan man få på en cykel? Hur långt kan jag cykla på dagen?

Har skaffat en finfinfin elcykel som jag tänkte bränna runt på. Hämtade den på Clas Ohlson idag och HEJ VAD DET GÅR. Det är helt sjukt. Haha, den går så fort!

Röda faran, eller Off Course som den egentligen heter, och jag. 🙂 Det är sex nivåer på hur mycket hjälp jag vill ha av elmotorn (batteridriven). Blev varnad för att sjätte nivån – då gick det fort – och självklart var jag tvungen att testa… Hämtade båda kidsen på skola/dagis som fick sitta på pakethållaren (med hjälm ska tilläggas – även om det inte är ok att åka på pakethållaren egentligen I know). Vi brände uppför hela Narvavägsallen som om det var nerförsbacke. De tjöt av skratt. Jag behövde knappt trampa trots att vårt lilla ekipage var ganska så tungt.

Nu kan jag köra ca 50km innan jag behöver ladda batteriet, och skulle det ta slut innan jag hinner ladda det så blir det till att cykla på, på det vanliga viset.

Utmaningen är alltså att cykla vart jag än ska om det inte är klart längre än 10 kilometer eller om det är fysiskt omöjligt att få med mig allt. Tex vet jag redan nu att jag måste en sväng till Ikea och köpa ett gäng utemöbler = blir svårt utan bil…

Bekvämlighetsmasken i mig ska bort – in med elcyklisten! 🙂

In love with my new toy, an electrical bike. ”Off Course” and I are going to have so much fun togheter. It’s so fast you have no idea. The battery helps me for 50k before I have to charge it. You find it in UK too – here

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Härligt! Idag är det jag som säljer min tunga cykel och köper en lättare, här ska det cyklas!

  Jo 2015-05-26 19:55:00
  Svara
 • Låter ju bra, du får skaffa en kärra till cykeln så kan du åka till IKEA också. Kanske dock inte handla så stora grejer…. 🙂

  Åsa 2015-05-26 13:53:04
  Svara
 • Heja Andrea! Har en kamrat som kör elcykel till jobbet typ flera gånger i veckan ( flera mils åkning) men hon stänger av elen ibland så det inte ska gå fööör lätt. Lycka till med cyklingen!

  Jenny Ågren 2015-05-26 00:18:36
  Svara
 • Efter att ha bott i Nederländerna ett halvår inser jag att cykeln är det bästa fordonet alla dagar i veckan, ingen väntan, motion, samt fantastiskt när fotgängare och bilister tar hänsyn och cyklisterna är nummer 1 i kollektivtrafiken! Wooh!

  Anna 2015-05-25 23:54:51
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind