Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Planer för detox

Nu så är jag tillbaka i stan och det utlovade detoxinlägget kommer här. 🙂

Precis som tidigare år (jag tror det här femte året vi kör ihop) så håller jag mig till vissa ”regler”. Vill också poängtera att det inte handlar om vikt utan om att bryta vanor och att få kroppen åt rätt håll efter ett synnerligen rikligt jullov, haha. Om man vill gå ner i vikt tror jag inte detox är rätt grej.

Som vanligt lite info kring varför: 

– Superbra att bryta vanor. Faktiskt. Tex efterrättsvanan/ett glas vin-vanan/min kanelbullevana/vanan att äta lite för mycket och bli helt proppmätt/vanan att ta något sött på eftermiddagen för att man är lite trött…

Just nu måste jag bryta min chokladvana. Sedan Isabella kom har jag börjat använda socker som uppiggande efter en tuff natt. Inte inte inte bra. Gav mig själv jul och nyår att njuta men nu är det över. Tack och hej då sockret. Kul så länge det varade but it’s over and we can’t be friends.

– Ge kroppen bra, näringstät mat och riktigt boosta den.

– Ge kroppen en paus från junkfood.

Det här tänker jag INTE äta: 

– Mjölkprodukter/Gluten/Socker/Alkohol/Kött. Kommer nog ta lite fisk ibland samt något ägg för proteinets skull men helst inte. Jag ska undvika kaffe och bara lyxa loss om nöden verkligen verkligen kräver det.

Inget av ovanstående kommer bli svårt tror jag, då jag nästan inte äter något av det ändå, förutom sockret. Kaffet slutade jag med när jag blev gravid, mjölk slutade jag med för några år sedan och kött slutade vi med efter att ha sett Cowspiracy. Klart vi kan äta kött ibland, i synnerhet vilt eller om man är bortbjuden, men aldrig att vi skulle köpa en hem köttbit och börja steka på.

Men sockret, oh det kommer jag behöva kämpa med. Lika bra att inse.

Det här tänker jag frossa i:

– Gröna juicer, grönsaker, kokosmjölk, chia, falafel, kikärtor, lite frukt, nötter, raw food, bönpasta, quinoa, örtte.

Jag tänkte starta på måndag och avsluta om 14 dagar. Då hoppas jag att åtminstone sockersuget har dämpats så att det blivit hanterligt.

Minns ni min rawfoodvecka förra våren? Här finns inspiration och recept.

Vill också tipsa om Annikas 30-dagar Paleobok som är superbra inspiration. Om man tycker att det är trist/svårt att köra själv vill jag rekommendera Glow by U som jag testade för ett tag sedan. Då får man pepp och stöd och är med i en grupp som kan vara kul att bolla med.

I höstas gjorde jag en vecka med Dr Salad som var grym. Då fick man en färdig matkasse varje dag med förberedda måltider, superbra.

Som sagt, jag tror inte det kommer att bli så stor skillnad mot mina vanliga matvanor om man bortser från kanelbullarna och chokladen, ehum.

kokosvatten

Bästa och hälsosammaste törstsläckaren, kokosvatten!

KRAM

Detox starts on Monday, no more sugar which is going to be quite a challenge! xxA

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • God fortsättning Andrea! Tack för fina tips. Undrar dock över detta med grönsaks- och fruktjuicer. Har hört att frukt och grönsaker är nyttigare för kroppen om de inte processas innan, men det kanske är fel. Undrar sedan också om inte vanligt kallt vatten med lite citron eller gurka i, inte är mer hälsosamt än cocosvatten. Några säger att det är lika nyttigt men är det helt fel.
  Hoppas på svar för det är så svårt med alla olika tips. Kram till dig och alla andra från Hedvig

  Hedvig 2017-01-08 12:50:56
  Svara
  • Svar på Hedvigs kommentar.

   Hej Hedvig, det är lite olika saker. Grönsaker är bäst helt råa men det kan bli väldigt mycket fibrer och det kan vara svårt att äta samma mängd som du kan dricka. Jag tror på en kombination! 🙂

   Ang citron/gurka så är ju det toppen, lägg till ingefära också. Kokosvatten är återhämtande, bra om man tränat hårt tex.

   andreabrodin 2017-01-09 22:20:52
   Svara
 • Vill tipsa om att tidningen Vegomagasinet just nu kör en utmaning om ”Vegan i 21 dagar” som låter som det kan ge dig inspiration. Det är bara en Facebookgrupp (sök efter den eller Vegomagasinet) så helt gratis och inget skumt program man signar upp för. Bra inspiration även om man inte vill köra hela vägen. Dem börjar imorgon (9e).

  Marie 2017-01-08 10:04:50
  Svara
 • It’s over and we can’t be friends… haha så bra!
  Tack för all inspiration du ger!! Ska också försöka göra en liten detox här i början av året, känns skönt att börja om lite!

  Hanna 2017-01-08 08:46:26
  Svara
 • Oj låter väldigt ambitiöst men sockersuget kommer väl av sömnbrist pga att bebisen ännu inte sover hela natten och då blir man seg dagen efter. Barnet brukar ju för det mesta ställa in sig efter ca 3 mån o då försvinner väl sockersuget…
  Allt kött är ju inte osunt o kalkonen är ju vegetarian…
  När min son fyllde år ville han gå på Texas Longhorn nu i Hallen MC Donalds kan slänga sig i väggen den hamburgaren var den godaste jag ätit någonsin med riktiga pommes men går naturligtvis inte ofta……

  Ingrid 2017-01-08 08:14:29 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind