Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Trötthet och vad det gör med en

En liten bebisupdate – eller – vad sömnbrist gör för roligt med dig!

Jag förstår att man kan använda sömnbrist som ett sätt att få folk att erkänna brott osv. Att bara få sova en endaste minut till kan ibland kännas värt vilken uppoffring som helst. 🙂

Nu sover Isabella snällt mellan 23-07 men hon måste ju ändå äta två gånger så även om hon somnar om direkt så blir det aldrig en lång sammanhängande sömn. Utöver att jag inte går och lägger mig 23 utan då ska fixa med tusen saker. Det hade jag lite glömt bort sedan de andra barnen. Tur var väl det, haha!

Några roliga incidenter den senaste tiden just pga sömnbrist:

 • Jag somnade sittandes i soffan igår, mitt i en mening! Pratade om något med Ced och somnade plötsligt halvvägs igenom meningen. Sittandes.
 • Jag kom på mig själv att sitta och gunga vaggan, men Isabella var inte i vaggan utan låg bredvid mig.
 • Jag handlade mat – lägger upp allt på bandet, betalar och går ut ur butiken. Utan att ens packa ihop maten eller ta den med mig. Hur sjukt?
 • Jag träffade på flera personer som jag inte kände igen förra veckan. Trots att vi faktiskt känner varandra. Hmm.

Det är som om hjärnan spelar mig spratt. 🙂

Nästa vecka kommer bli mycket lugnare och jag hoppas kunna sova ikapp lite, annars blir det spännande att se vad som ska hända härnäst i ”sömngångarväg”.

Annars då? 

Jo Isabella växer för varje dag som går. Helt otroligt hur fort det går. Nu är hon verkligen med på ett helt annat sätt. Mycket mer vaken och vaken längre stunder. Hennes favoritstund är i badet. Där kan hon ligga och guppa hur länge som helst, otroligt nöjd och glad.

Så en fråga till er – är det någon som har erfarenhet av resevagnen Babyzen yoyo? Vi har lite resor inplanerade i vår och den verkar smidig eftersom den går som handbagage. Men man vill ju inte köpa grisen i säcken. Så om du har någon erfarenhet och inköpsställe, kommentera gärna.

Jaxy då, hur tar hon det hela?

Ja hennes valp är verkligen hennes valp. Hon pysslar och tar hand om bebisen som om hon var mamman. Puffar, slickar, gosar och bara sitter bredvid henne. Det är så gulligt så att hjärtat smälter. Sen passar hon också på att sno åt sig hennes gosedjur och nappar och demolerar dem sedan långsamt…


Ha en härlig kväll! KRAM

Baby update and sleep deprivation, haha. xxA

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej! Tack för bra blog! Jag har en Babyzen Yoyo och rekommenderar den varmt. Sant dock att den är lite skraltig men det funkar fint på resan tycker vi. Men gissar på att den nya modellen Babyzen Zen är stabilare med sina tre större hjul. Enda anledningen till att vi inte köpte den var den inte funkar att ha babyskyddet på via adaptrar, vilket funkar på Yoyon (nya modellen). Vi flyger mycket och behöver ha bilstolen med hela tin så då är yoyon smidigast.

  Katarina 2017-01-27 01:01:49
  Svara
 • Min dotter har precis vuxit ur liggdelen till vår yoyo så bytte till sittdelen för någon vecka sedan. Tycker att den funkar bra som rese-/bilvagn och vi har dessutom använt den som säng på resor då dottern somnat så gott i den. Helt klart värt ett köp alltså om du frågar mig?

  Ellen 2017-01-24 22:37:31
  Svara
 • Ja helt klart tar Jaxy sitt uppdrag på största allvar det märks ju tydligt….

  Ingrid 2017-01-20 06:41:21 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara
 • Hej!
  Grattis till lilltösa!
  Vi har babyzen yoyo till vår lilla tjej och hon föredrar den före hennes ”vanliga” vagn. Hon var 1 1/2 när vi åkte på resa med vagnen första gången. Lätt att bära som bagage och supersmidig att köra. Något jag uppskattar är att ryggstödet går från upprätt ner till fullt nedlagt liggläge och att suffletten täcker bra ute i solen (även i liggläge). Ni kommer inte ångra er om ni väljer att köpa en.

  Erica 2017-01-19 19:57:29
  Svara
 • Babyzen yoyo – smidig, liten och lätt MEN helt värdelös att köra! ingen stabilitet, hemsk i Stockholm eller i andra städer där du maste köra over avrinningskanalerna pa trottoarerna eller upp o ner för trottoarkanter. funkar som transportmedel pa flygplatsen och inne i flyget men annars inte. satsa hellre pa maclaren techno som du far ta med till gaten innan du stiger pa o far tillbaka vid gaten nar du kliver av. latt att klappa ihop, barnen sitter o ligger bra (och gott om plats tills de ar 3-4), stabil och betydligt körvänligare än yoyon.

  ulrika 2017-01-19 08:49:15
  Svara
 • Ja, sömnbrist kan verkligen få en att göra de mest märkliga saker! ?

  Ta hand om dig! ❤️

  Ulrika 2017-01-19 07:18:06
  Svara
 • Ja sömnbrist är verkligen inte att leka med men situationerna du upplevt låter onekligen väldigt komiska. Sköt om dig ❤

  Sofia 2017-01-18 22:05:52
  Svara
 • Vilka otroligt söta babyfötter! Och nu måste nog babymamman jobba mindre och vila mer ( men inte sluta blogga förstås för vi älskar bloggen med alla fina tips och söta hundar o babysar)?

  Inger 2017-01-18 20:47:52
  Svara
 • Se till att sova! Att göra såna misstag som du beskriver av sömnbrist som du beskriver låter roligt, men nästa gång kan det vara något farligt. Det finns mycket forskning som visar att sömnbrist kan påverka omdömet lika mycket som droger och alkohol och du skulle väl inte dricka dig full när du tar hand om Isabella?

  Det är dessutom extra dumt i din sits, för du har många läsare som kanske tror att man ”ska” göra som du, när det egentligen är tvärtom. Gå och lägg dig tidigt (jag sover just nu 22-8 varje dag med en fyramånaders) och släpp måstena. Du har väl inte byggt ditt framgångsrika liv bara för att kunna köpa fina saker utan för att kunna unna dig att ta hand om dig själv?

  Mari 2017-01-18 20:38:22
  Svara
 • Bästa resevagnen!!! Med mina äldre barn hade jag oftast paraplyvagnar av olika slag men med min tvååring har vi sedan hon var 9-10mån använt Babyzen sittvagn. Den nya modellen som kom 15/16 känns lite bättre än den vi köpte juli -15, lite anpassningar på korgen och även bilstoladapter (om jag inte missminner mig). Vi är jättenöjda och den har varit guld värd då vi reser ganska ofta, allt ifrån flygplatsbekvämlighet, fälla ihop på restauranger till städer där övriga barnvagnar är helt hopplöst pga brist på hissar och rulltrappor. Reser man dock till ställen där man med lätthet kan använda sin vanliga vagn skulle jag nog köpa en ”Pram pack” till vanliga vagnen och använda bärsele. Då kan man resa med handbagage och packa blöjor etc i ”pram-packen”(vagnen blir ju ena handbagaget och bebisen får vanligtvis inte ha ngt förutom skötväska) Ah tips o trix men ni hittar nog det som passar er bäst med bebis, stora barn och hund 🙂

  Katarina 2017-01-18 20:30:35
  Svara
 • Hittade din blogg efter ”Mitt liv som valp”, älskar hundar och bebisar, så här finns ju mycket roligt för mig att läsa 🙂 och jo jag gillar inredning också (särskilt barnrum ha ha).

  Här får du tips om en väldigt bra barnvagnsblogg, går att söka på de flesta barnvagnsmärken men här är en länk direkt till babyzen Yoyo http://ombarnvagnar.com/category/babyzen/babyzen-yoyo/

  Malena 2017-01-18 19:57:39
  Svara
 • Underbar uppdatering känner igen allt utom att man får lägga många måsten åt sidan och bara sova ….
  Men man blir verkligen grötig i huvudet….
  Men det det blir bättre tills tänderna kommer….

  Ingrid 2017-01-18 19:29:24 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara
 • BÄSTA resevagnen! Älskar den.
  Har den också som sittvagn. Smidig att fälla ihop på flyget, enkel att bära (både med och utan barn i) går jätte bra att använda i rulltrappor, bra liggläge och väldigt smidig att ha med sig på restauranger.

  Frida 2017-01-18 18:05:24
  Svara
 • Hej! Jag kan varmt rekommendera Babyzen YOYO! Jag har dock inte haft den med spädbarnsinlägget utan bara som sittvagn. Vi hade den med oss nu senast i jul till Dubai och Thailand och det var klockrent. Kunna köra barnet i vagnen fram till gaten och sätta barnet i vagnen direkt när man kliver av planet är verkligen guld värt. Vår dotter är nu drygt 2 år. Jag köpte den på Bonti, tror priset är detsamma överallt.

  Emelie 2017-01-18 17:43:34
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Josefines Yoga
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind