Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Vinn våffeljärn

Nästa lördag är det våffeldagen. En sådan trevlig dag. Lika trevlig som kanelbullens dag, hehe. 

Våfflor kan man ju verkligen göra hur nyttiga/onyttiga man vill. 

Pinterestinspo:


Idag tävlar jag ut den här dubbelvåffla-laggen från Clas Ohlson. Så fin. 


Kommentera ditt bästa tillbehör till dina våfflor. Vinnaren meddelas på tisdag kväll så hen hinner få laggen till helgen! 🙂 

KRAM 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
106kommentarer
  • Mina våfflor ringlar jag flytande honung på – så biodlare jag är ! Nyttigt och gott – på samma gång , man förenar alltså nytta med nöje !!
    Så enkelt – men ändå så gott !

    Boo Buder 2017-03-21 22:43:33
    Svara
  • Jag gör ”Fattiga riddare” – variant efter min goa mormors recept ! Socker och kanelblandning ovanpå den varma våfflan – sen jordgubbssylt och
    vispad grädde ! Hur gott som helst ! Ett ”dubbeljärn” gör att gräddningen går fortare – och man slipper ”stå i kö” – våffelsvulten som man är !

    Gunilla Buder 2017-03-21 22:41:13
    Svara
  • Till efterrätt eller mellis: Absolut BLÅBÄRSYLT. Helst hemkokad med chiafrön och lite ingefära. Till det skivad banan och lite glass.

    Till middag: Riv ner rödbetor i smeten och servera sen med ruccola, skivad avocado och toppa med riven pepparrot utförd i lite crème fraîche.

    Jag använder dessutom veganska alternativ till både våfflor och tillbehören. Funkar kanon:))

    Linn 2017-03-21 19:38:38
    Svara
  • Till mina våfflor vill jag ha hemmagjord jordgubbssylt med fläder och vispad grädde.

    Caroline L 2017-03-21 16:47:24
    Svara
  • Banan, tinade jordgubbar och hårt vispad grädde är toppen att ha på våfflan när den är nygräddad. Till picknicken är det godast med socker till.

    Bea 2017-03-21 16:20:51
    Svara
  • Iskall vaniljglass ska det va! Det är allt som behövs. 😀

    Katarina 2017-03-21 16:02:01
    Svara
  • Åh vad gott det hade varit med våfflor till helgen! Jag hade avnjutit dem tillsammans med färska jordgubbar och den nya mjölkfria glassen ‘Almond with a Cocoa Twist’ från GB. Dessutom kommer mina föräldrar och hälsar på i studentlägenheten på lördag, så det hade varit riktigt kul att få bjuda dem på lite våfflor!

    Johanna 2017-03-21 12:52:46
    Svara
  • SÖTPOTATISVÅFFLOR!! Udda kombo men åh så gott att riva ner sötpotatis i smeten som bas. Toppar med avokado, körsbärstomater, pocherat ägg och massa basilika! Funkar perfekt som bjudlunch och brukar gå hem även hos de skeptiska 🙂

    Matilda 2017-03-21 12:21:10
    Svara
  • Min moster serverade alltid halvfrusna handplockade jordgubbar till våfflorna när vi var små…. det var underbart gott, den halvtinade smaken av sommar samtidigt som den frusna delen knastrade lite härligt i tänderna…mjuk våffla möter krispiga jordgubbar – mums!

    Linn Eriksson 2017-03-21 08:32:06
    Svara
  • En gång i mitt liv åt jag tonfiskröra till våfflor, och det var fantastiskt. Nu för tiden är jag vegan, så jag får göra en s.k tonFUSKröra istället: veg.majonäs-baserad med bl a mosade kikärtor och rödlök i.

    Josefin Svensson 2017-03-21 07:35:34
    Svara
  • Mitt bästa tillbehör är rätt så traditionellt, men inte mindre gott för det. Varannan våffla med hjortronsylt och glass och rårörda skogshallon och glass. Mums! ?

    Sara Bergfors 2017-03-21 05:28:05 http://www.tillords.com
    Svara
  • Hallon, kokos och mango.

    Annica 2017-03-21 00:31:40 http://Anniicanilsson.blogg.se
    Svara
  • Åh mommas frasiga våfflor där man har i Ramlösa i smeten! Sedan de traditionella tillbehören som hemmagjord jordgubbssylt eller blåbärssylt, eller hjortronsylt! Och grädde eller vaniljglass till! Gott med våfflor men har inget järn!

    Linn 2017-03-20 23:17:42 http://sockerlinn.se
    Svara
  • Det är inte så fantasirikt men mitt bästa tillbehör är grädde och jordgubbar. Vill man istället testa något annat lite mer udda – så kan man hälla en shot whiskey i våffelsmeten. Gärna en rökig. Är jättegott att servera med creme fraich, hackad rödlök och handskalade räkor.

    Jeanette 2017-03-20 22:50:03
    Svara
  • Älskar att bara ha socker på! Och glass om man vill ha den lite mer efterättig!

    Amanda 2017-03-20 22:34:59
    Svara
  • Bästa tillbehöret är vår hemkokta jordgubbssylt och vispgrädde. Så gott!

    Annika Andersson 2017-03-20 22:13:56
    Svara
  • Vad slår egentligen lite hederlig sylt och grädde?! Ska det va, så ska det va! 🙂

    Emelie 2017-03-20 21:59:45
    Svara
  • Creme fraiche, löjrom och räkor….godaste förrätten som tom kan göras till huvudrätt om man så också vill!!!

    sus 2017-03-20 21:55:13
    Svara
  • Gör en röra på
    200 g champinjoner
    1 liten purjolök
    1,5 dl crème fraiche
    150 g chèvre
    Salt
    Peppar

    Grädda 2 våfflor och dela dem i hjärtan. Fördela röran på hälften av hjärtarna och lätt på de andra.

    Anna Berglund 2017-03-20 21:52:01
    Svara
  • Glömde tillbehör. Skulle haft rivet rött äpple samt lite strösocker o lite färsk grädde! Mums!

    malin 2017-03-20 21:46:38
    Svara
  • Hej!
    Jag vill tävla! Vad gott med våfflor! Nyttiga sådana!

    Malin 2017-03-20 21:45:35
    Svara
  • Det finns två klassiska favoriter! 🙂 Antingen en salt med Kalixlöjrom (eller annan löj- eller sikrom förstås), hackad rödlök och creme fraiche. Eller en söt med hemgjord hjortronsylt och lättvispad grädde. Mums!

    Helena 2017-03-20 21:26:46
    Svara
  • Bästa tillbehören är ju de traditionella; vispad grädde och sylt! Helst hjortronsylt eller blåbärssylt.

    PiaL 2017-03-20 21:23:55
    Svara
  • Jag rör ihop Nutella och smetana + piffar med rivet apelsinskal.

    Paola 2017-03-20 21:14:01 http://[email protected]
    Svara
  • Hackad rödlök, en klick gräddig créme fraiche och färsk löjrom från Vänern. Söt våffla med salt topping. Det bästa jag kan servera, toppingen får smaklökarna att applådera!

    Katarina Norberg 2017-03-20 20:30:21
    Svara
  • Smak av äpple och kanel kan aldrig bli fel!

    Ullis 2017-03-20 20:21:59
    Svara
  • Mitt absolut bästa tips på tillbehör på en våffla är creme fraiche, hackad rödlök och löjrom (stenbitsrom går ju också fint då löjromen är rätt dyr)

    Cecilia 2017-03-20 20:14:22
    Svara
  • Smaksätt grädden efter tycke och smak; kardemumma, vanilj, kanel eller choklad
    Servera Våfflan, smaksattgrädde och färska bär mums

    Marie 2017-03-20 19:31:02
    Svara
  • härligt krämig äkta vaniljglass med hemgjord hjortronsylt och den ska vara ljummen
    enkelt och gudomligt gott

    Titti skarp 2017-03-20 19:02:01
    Svara
  • kanel och socker är mitt bästa tillbehör

    annica 2017-03-20 18:19:57
    Svara
  • Självklart grädde, chokladsås och jordgubbar!
    En vansinnigt god och tidlös klassiker 🙂
    Längtar redan till lördag…

    Mikaela Appelkvist 2017-03-20 17:51:59
    Svara
  • Som sann traditionalist är det grädde och (jordgubbs)sylt som gäller.
    Många andra tillbehör är såklart också gott men originalet är ju ändå originalet!

    Johanna Habbe 2017-03-20 17:10:31
    Svara
  • 2004-03-25 när min dotter föddes insåg jag att våffeldagen alltid firas 25/3. Så 25/3 frukost o kalas har det sedan dess alltid varit våfflor jordgubbar socker o grädde. Nutella ska läggas till på lördag o om jag inte vinner inhandlas nytt våffeljärn i veckan då det förra våffeljärnet dog efter trogen tjänst 2016?

    Lovisa karlsson 2017-03-20 16:34:26
    Svara
  • Nutella,,, Nutella får man inte äta i min familj om det inte är semester eller till våfflor. Men då är det ett måste 🙂

    Magdalena Törnkrantz 2017-03-20 15:37:27
    Svara
  • Det är jättegott med björnbär!

    Kram
    Björn

    Björn Hellqvist 2017-03-20 15:13:51
    Svara
  • Färska jordgubbar är ett självklart val!

    Pia Widlund 2017-03-20 15:00:09 http://www.piaw.se
    Svara
  • Ovomaltine Crunchy Cream… Men om man inte få tag på det så funkar väl Nutella… Men bara om våfflorna är frasiga!

    Moa 2017-03-20 14:15:05
    Svara
  • Till varma våfflor använder vi vaniljglass och oboy, kalla våfflor brer vi smör på och äter dom till en kopp kaffe

    Maud 2017-03-20 12:34:25
    Svara
  • För mej är det äkta vänernlöjrom, finhackad rödlök, gräddfil som är det lyxigaste och godaste på våfflan. Garnera med en citronklyfta o en dillvippa så blir även utseendet topp!

    Anne-Louise Andersson 2017-03-20 10:59:20
    Svara
  • …mmm…frasig varm nygräddad våffla toppad med lättvispad grädde med kanel, skivade bananer och färska bär… det är en drömvåffla, det ♥

    Camilla Wihlborg 2017-03-20 09:53:06
    Svara
  • Hoppas inte man måste komma med något nytt och coolt förslag, för mitt bästa tillbehör är massa mosade, färska jordgubbar och lite grädde!

    Julia 2017-03-20 09:21:22 http://www.juliaberg.se
    Svara
  • Min hemgjorda jordgubbssylt, på egenodlade bär. Och med det receptet får man även ut saft av bären, så de tas verkligen om hand om till max, och den saften gör sig god till våfflor också 🙂

    Jerker 2017-03-20 08:58:09
    Svara
  • Hemmagjord jordgubbssylt & grädda!

    Nathalie 2017-03-20 08:50:14
    Svara
  • Det bästa till våfflor är mjukt vispad grädde och en god sylt,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,mums!!

    Elisabeth Wilhelmsso 2017-03-20 08:35:16
    Svara
  • Finns det något godare än nygräddade, frasiga våfflor med krämig nutella och färska frukter och bär? Skulle inte tro det! Mmm… det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det! Och jag som inte ens äger något våffel-lagg…

    Johan Svensson 2017-03-20 07:34:11
    Svara
  • Jag föredrar en frasig våffla med endast lite strösocker på. =)

    Monica 2017-03-20 07:29:26
    Svara
  • Jag har bestämt mig för att äta så lite socker som möjligt, och därför testade jag i helgen att skippa sylten på våfflan. Istället tog jag skivade bananer, en klick laktosfri grädde och toppade med frysta blåbär. Vackert, hälsosamt och oförskämt gott blev det!

    Anneli Larsson 2017-03-20 07:17:59
    Svara
  • Creme Fraiche och varmrökt lax. Sååååååå gott.

    Diana Gunnarsson 2017-03-20 07:07:12
    Svara
  • Rom, rödlök, fraiche o räkor. Lite citron på toppen.

    Neta 2017-03-20 00:28:22
    Svara
  • Åh jag lärde mig äta våfflor när jag bodde i Norge, så nu vill jag bara ha våfflor med créme fraiche och sylt. Hur gott som helst!

    Elin 2017-03-19 23:18:22
    Svara
  • Våfflor bör ätas med blåbärssylt och bacon. I nödfall kan en våffla med Nutella och jordgubbar funka också.

    Jenny Johansson 2017-03-19 22:58:11
    Svara
  • Äter gärna mina våfflor med naturell keso och någon god sylt.
    Mums mums

    Johanna 2017-03-19 22:47:48
    Svara
  • Rom, finhackad rödlök och gräddfil!

    Kerstin 2017-03-19 21:59:07 http://skimmerskuggan.blogspot.se/
    Svara
  • Sen jag var liten har vi firat min namnsdag på denna dag, heter Marie i andra.. Då gjorde min mamma våfflor. Och då hade vi alltid lite smör och socker stött på..Ingen favorit i dag, då är det lätt vispad grädde med solvarma jordgubbar som gillas… 🙂

    Linda 2017-03-19 21:11:07 http://[email protected]
    Svara
  • Hej! Bäst är vispad grädde och färska hallon.Ingenting blir bättre än så

    Karin 2017-03-19 20:28:06
    Svara
  • Enkelt och sååååå gott! Hjortronsylt och grädde – varför krångla till det liksom? ?

    Anette Axelsson 2017-03-19 20:17:44
    Svara
  • Som middag: kantareller, lite matlagningsgrädde och parmesan på toppen.
    Som mellanmål: kvarg och säsongens bär eller norsk getost (brunost!)

    Sophia 2017-03-19 20:14:56
    Svara
  • Rysk yoghurt,hallon och vaniljpulver över yoghurten?

    Madelene 2017-03-19 20:13:31
    Svara
  • Något nytänkande men ändå traditionellt, lakritsvåfflor med färska hallon uppblandade med vispad grädde. En så bombastic kombination!
    Brukar blanda i 1-2 matskedar lakritspulver i smeten 🙂

    Sofie 2017-03-19 19:36:46
    Svara
  • Testade våfflor med grädde och honung idag – jättegott!

    Annika 2017-03-19 19:20:15
    Svara
  • Mitt favorit-tillbehör är det klassiska vaniljglass och varma hallon!

    {"author":"Karin Stjärnkvist" 2017-03-19 19:18:34
    Svara
  • Vi gillar keso och sylt till våfflorna!

    M 2017-03-19 19:18:25
    Svara
  • Hemmagjord jordgubbssylt och grädde.
    Tar frysta jordgubbar och socker som får smälta/koka ihop medan våfflorna gräddas och grädden vispas.

    Marika 2017-03-19 19:06:38
    Svara
  • Så himla gott att toppa våfflan med kokosgrädde, riktigt röda mogna jordgubbar & raw chokladsås ?

    Linda 2017-03-19 19:04:20
    Svara
  • Här gäller inget nytänk inte 😉 Våfflorna serverar jag helst med färska (allrahelst nyplockade) bär och grädde. Min favorit är hallon, men blåbär eller smultron fungerar jättebra det med.

    Helena 2017-03-19 18:56:18
    Svara
  • Åh en våffla sitter aldrig fel och sällskap av syster gör mig hel. En näve hjortron, en kåsa grädde och stänk av vanilj, ja detta är som min sigill!

    Frida 2017-03-19 18:51:53
    Svara
  • Till våra våfflor severar vi hallon, blåbär och glass.
    Alla barn och barnbarn äter i stora lass.
    Gräddar i ett kör och alla blir mätta som sig bör.

    Elisabet 2017-03-19 18:40:27
    Svara
  • Det härliga med våfflor är att man kan variera tillbehören med ”nästan” vad som helst. Tillsammans med barnbarnen är våfflor med hallonsylt och grädde en riktigt höjdare. (Hallon som vi plockade tillsammans i somras.) Är det maken och jag föredrar vi lite matigare våfflor, gärna med kallröktlax, rom, crèmefraiche och lite dill. Serveras gärna med ett glas bubbel.

    Ingrid 2017-03-19 18:36:29
    Svara
  • Hjortron med grädde, det är kanongott till eftermiddags kaffet

    Birgitta Rigtorp 2017-03-19 18:30:39
    Svara
  • Min favoritvåffla efter en dag i backen eller i spåret är gjord på mandelmjöl och riktigt frasig. Till den serverar jag knaperstekt bacon och rårörda lingon.

    Maria 2017-03-19 18:28:50
    Svara
  • Våfflorna serverar jag med rökt lax, pesto gjord på gröna ärtor dock utan vitlök, cf och nyriven pepparrot. Efter det en våffla med skivade jordgubbar som marinerats i apelsinlikör, barnen får sina jordgubbar marinerade i saften av en apelsin och florsocker.

    Ewa Nelson 2017-03-19 18:06:46
    Svara
  • Jag älskar våfflor! Bäst blir de med hemma gjord blåbärssylt och en liten klick vispgrädde.

    Yvonne 2017-03-19 17:54:01
    Svara
  • Åh, detta våffeljärn skulle passa perfekt till våra dagar på landet. Våfflor med kallrökt lax, cremefraiche och rödlök ett matigt kvällsalternativ. Annars egenodlade hallon och jordgubbar med lokalproducerad (östgöta) grädde, mums.

    Lotta Karlsson 2017-03-19 17:44:15
    Svara
  • Hej
    Våfflor är så gott.Vilken fin utlottning, jag gillar bäst med vispgrädde med vanillinsocker i och jordgubbssylt
    Kram

    Nettan 2017-03-19 17:34:39
    Svara
  • Mina barn älskar våfflor med brunost på?

    Linda 2017-03-19 17:23:39
    Svara
  • Jag blandar ut vispad grädde med turkisk yoghurt och har färska bär till det 🙂 Gärna lite lime i yoghurtblandningen också!

    Tilda Östman 2017-03-19 17:22:39
    Svara
  • Keso och banan är för mig en vinnande kombo på våfflan – mättande och även om det inte låter så, så är det också väldigt gott. För lite sötma är hallonsylt på toppen guld

    Sofia 2017-03-19 16:18:53
    Svara
  • Jag blandar lemoncurd med mascarpone och turkisk yoghurt som serveras med färska jordgubbar till våfflorna. Det är grejer det?!!

    Birgitta Johansson 2017-03-19 16:16:11
    Svara
  • Myltade hjortron, vispgrädde / ev malen kardemumma strösslat över. Må så gott hela familjen i vårsolen.

    Kerstin Backman 2017-03-19 16:14:46
    Svara
  • Våfflor med hemmagjord äppelkompott eller hemmagjort äppelmos, lite florsocker och kanel – ren lycka ?

    Malin Westling 2017-03-19 15:38:44
    Svara
  • En Mellerud special har mina favorittillbehör:
    Jordgubbssylt, grillkorv, ketchup, potatismos, bostongurka.
    Allt på en våffla!?

    Birgitta 2017-03-19 15:36:57
    Svara
  • Massor av färska bär och grädde.

    Angie 2017-03-19 15:33:57
    Svara
  • Jag blandar tinad hackad spenat i smeten. Sen serverar jag dom med gravad lax, gräddfil med pepparrot, citron och dill, rödlök, och rom.
    Lite som man serverar ryska blinier 🙂 Jättegott som förrätt!

    Therese 2017-03-19 15:18:42
    Svara
  • Oj vad glada mina barn skulle bli om vi vann den! Absolut godaste tillbehöret är egenplockade hallon och vaniljglass. Och vill man lyxa till det extra mycket tar man lite nutella?

    Magdalena 2017-03-19 14:59:09
    Svara
  • De godaste våfflorna får du genom att riva äpple som du blandar ner i smeten tillsammans med kanel. Dessa serveras helst med en riktigt god vaniljglass. Är som en frasig variant av äppelpaj och våffla i ett, supergott!

    Karin 2017-03-19 14:52:42
    Svara
  • Hallon, grädde och pudra över lite florsocker för att få våfflorna extra snygga!

    Malin 2017-03-19 14:37:53
    Svara
  • Jag har alltid nutella och skivade bananer på min våffla! MUMS! kram

    Sara 2017-03-19 14:28:27
    Svara
  • Jag har alltid en härlig bär mix av både hallon, hjortron och blåbär med en klick kesella på mina våfflor. Gött!

    Susanne 2017-03-19 13:55:28
    Svara
  • Drottning och grädde, häpp!

    Åsa 2017-03-19 13:50:26
    Svara
  • Hjortronsylt och grädde är det godaste på våfflor. Ha en bra dag.

    Cecilia 2017-03-19 13:15:17
    Svara
  • Grädde och färska bär!

    Tanja Volanen 2017-03-19 12:49:20
    Svara
  • Mums ! Ett våffeljärn skulle jag vilja vinna…
    På våfflan lägger jag då två skedar av ”Norrlands Guld” ..
    alltså…Hjortron…
    Hoppas på tur ! /eva

    Eva 2017-03-19 12:30:07
    Svara
  • Grädde och nykokad blåbärssylt. Behövs inte mer en härlig våffelhelg.

    Cecilia 2017-03-19 12:19:28
    Svara
  • Färska bär och frukter, grädde och ev även glass!

    Karin 2017-03-19 12:14:31
    Svara
  • Frasiga våfflor med hjortron från fjället och vispad grädde , så mysigt efter en dag på skidor ☃

    Karin Rickmar 2017-03-19 12:12:49
    Svara
  • Bästa tillbehöret är hjortronsylt och vispad grädde och helst utefika.

    lenah 2017-03-19 12:07:02
    Svara
  • Bästa tillbehören är en toppstuga i fjällen, sol, hjortron och grädde och i den ordningen!

    Katarina 2017-03-19 11:57:14
    Svara
  • Grädde och blåbär (gärna egenplockade)

    Linda Syversen 2017-03-19 11:54:00
    Svara
  • Hjortronsylt o en liten klick grädde är min våfflas bästa kompisar.

    Anette B 2017-03-19 11:16:45
    Svara
  • Det godaste är klassikeren jordgubbsyltav finare sort och massa grädde mums!

    Anki Skeime 2017-03-19 10:50:47
    Svara
  • Testa dulce de leche, grädde, bananer (ev karamelliserade om ork finns ?) och lite hackade nötter av valfri sort ??

    Annie 2017-03-19 10:45:21
    Svara
  • Rårörda hallon, lemoncurd grädde och riven vit choklad ?

    Karin 2017-03-19 10:34:34
    Svara
  • Bästa ever är fravåfflor med vispad ekogrädde och hemlagad jordgubbssylt.

    Eller för vuxna: glutenfria våfflor med en dl riven parmesan i sockerfri smet gjord på mandelmjöl och fiberhusk.
    Toppad med lite creme fraiche och valfri rom. SÅ gott.

    Helene E 2017-03-19 10:32:43
    Svara
  • Hallonsylt och kesella är super!

    Julia 2017-03-19 10:16:05
    Svara
  • Hej!
    De bästa våfflorna är de med kalixrom, rödlök och créme fresh! Det bästa är att barnen kan äta samma sak fast sylt?

    Jessica 2017-03-19 10:08:51
    Svara
  • Bästa tillbehöret, enligt mig, är hjortronsylt och grädde! Mums!!!

    Ha en fortsatt fin söndag! 🙂

    Ulrika 2017-03-19 10:02:25
    Svara

senaste från Home

Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Ida Warg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind