Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Bloggkärlek

Lite kärlek till er kära bloggläsare. Älskar era smarta, kloka och fyndiga kommentarer. Nu det här med iphone-bilderna till exempel.

I ”bloggvärlden” är det nämligen nästan tabu att använda sin mobil som kamera och ju större och maffigare kamera på alla olika bloggevents, desto bättre. Man ska gärna ha två handväskor med sig. En för kameran och en ”vanlig”.

Men jag vet inte om inspirationen blir sämre för att bilden inte är top notch? Det tar nämligen ganska mycket tid att sitta och pilla med bilderna efteråt, innan de är uppe på bloggen. Jag bloggar hellre ofta och ”i farten” än sitta och pilla i timmar med rätt kontrast i en bild. Om en säger…

Här hemma är det både lugna gatan och inspirerande. Diana är fortfarande jättedålig och har inte ätit något sedan i måndags morse. Är det normalt att en kräksjuka håller i sig så länge? Har fått i henne lite saft i alla fall. Men det är ju också lite mysigt att bara vara hemma. Har hunnit rensa lite garderober, dammsuga, skaffa massor av inspiration till huset, skickat iväg lite fakturor och gjort mig en trevlig lunch på spetskål och torsk. Rena lyxlivet!

Jag tänker mig ju köket något så här (bilden har ni ju sett innan):

Har inte hittat en perfekt grågrön ton än, men fick tipset om Jotuns ”Misty Breeze”, bild nedan från Pinterest.


Skulle kanske kunna funka?

Sen tänker jag också mycket på stänkskydd i marmor. Det är ju flott, men bänkskiva i marmor är ju en katastrof i en barnfamilj. Minsta lilla droppe lämnar fläck. Hmm, detta får jag ta ett varv till på…

KRAM

Getting inspired for my house and also showing you some blog love, you readers are the best. xxA 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Håller med tidigare kommentarer. IPhonebilder räcker fint och i ditt jobb har du tillräckligt att bära. Jag tycker dina bilder är schyssta. Du har estetiskt sinne och man ser att du är proffs på inredning och färg. ”Perfekt” tillfixade systemkamerabilder behövs när man ska göra möbelkataloger men inte på din härliga blogg. Det jag gillar med din blogg är allt du skriver om att du gör. Det ger mig inspiration till att åka skidor, åka till skärgården, upptäcka Stockholm, njuta av föremål i färgen orange i verkligheten …. och det hinner man inte om man sitter och pillar för mycket i Photoshop. Och så måste Jaxy få sin tid … de intervjuerna är en höjdpunkt.

  Annika 2017-03-30 18:48:41
  Svara
 • Jag trodde att dina bilder var tagna med ”riktig” kamera 🙂

  Mia 2017-03-30 17:15:52
  Svara
 • Hej! Är det bara Diana som är dålig? Ingen annan som blivit smittad? Jag tänker att det kanske inte är magsjuka utan matförgiftning. Eller går det kanske magsjuka på skolan? Magsjuka brukar ju vara så oerhört smittsam, så när det håller i sig länge och ingen annan blir smittad kan man ju börja fundera på om det kanske inte är en matförgiftning istället. Om hon inte kryar på sig inom de närmaste dagarna, hade jag nog tagit kontakt med vårdcentralen och kollat om det är läge att lämna ett prov för exempelvis salmonella. Kanske överdrivet, men jag är förstås en ganska hönsig morsa… Tack för en fin blogg och krya på Diana!

  Anna 2017-03-30 11:12:58
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna, tror också det var matförgiftning. Men nu är hon bra, tack för omtanken! 🙂

   andreabrodin 2017-03-30 16:32:42
   Svara
   • Svar på andreabrodins kommentar.

    Hej igen,
    Så skönt! Såg i ditt senaste inlägg att det var lagom till 10-årsdagen också, så det var ju extra bra. Inte roligt att må dåligt på sin födelsedag. Grattis till D och trevlig helg till oss alla!

    Anna 2017-03-31 11:32:19
    Svara
 • Lite Resorb fr apoteket brukar snabbt återställa vätskebalansen o man piggar på sig snabbare..

  I1zngrid 2017-03-30 06:23:14 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara
 • Mobilbilderna är riktigt bra tycker jag. Bra att våga stå emot trycket med proffskameror. Det är kanske de andra bloggarna som är osäkra på sig själva. Roligare att få se mycket bilder och ofta. Kör på.
  Hälsningar
  Eva

  Eva 2017-03-29 22:24:04
  Svara
 • Testa att ge Diana piggelin-glass när jag var kräksjuk var det det enda jag kunde/ville äta. Tror det var för att det är läskande innehåller vätska och lite socker samtidigt så ändå lite energi. Hoppas hon kryar på sig snart!

  Linda 2017-03-29 19:22:41
  Svara
 • Ja inte roligt med kräksjuka vätska e ju viktigt svagt the sedan röstat bröd med scramled egga brukar funka men vätska A o O lite grönsaksbuljong men inte Knorr är för det.. .
  Spännande med husprojektet ..
  Tycker bilder blir fantastiska även med Android Samsung som jag har ny modell o superkamera är inte säker på det blir så mkt bättre med jättekamera som ser viktig ut…

  I1zngrid 2017-03-29 18:29:16 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara
 • Din blogg är otroligt varm, personlig och inspirerande. Jag tror inte att jag som läsare behöver se ”perfekta” kamerabilder för att få inspiration gällande inredning eller för att läsa dina kloka tankar kring jobb, amning osv eller för att få läsa roliga Jaxi-intervjuer. Brukar aldrig kommentera några bloggar men jag vill säga stort tack för din varma och inspirerande blogg.

  Hoppas din dotter kryar på sig! 1177 brukar vara mycket behjälpliga när barnen är sjuka och jag känner oro pga det..

  Sabina 2017-03-29 18:08:47
  Svara
 • Hej!
  Ge lilla Diana lite vätskeersättningspulver som du köper på Apoteket

  Vi har haft vinterkräksjuka på min anläggning där jag arbetar som chef
  ……nu i ca3veckor😊

  Helena.Wahlgren 2017-03-29 18:03:19
  Svara
 • Hej Andrea!
  Var inte rädd för marmor, man kan nämligen slipa med ett speciellt papper för sten. Hör med någon av de större stenleverantörerna så får du hjälp. Jag var själv nervös med ett gäng ungar men min stenleverantör på jobbet lugnade mig.

  Ha det gott!
  Hälsningar
  Katarina (bygging./projektledare)

  Katarina 2017-03-29 17:50:02
  Svara
 • Fortsätt i din stil. Supermysig blogg och fina bilder. Kram

  Semmelmamman 2017-03-29 16:38:36 http://www.semmelmamman.se
  Svara
 • Hej Andrea, Grattis till nya huset! Vad kul! vill du ha hjälp att rita köket så får du gärna höra av dig till mig på Marbodal Stockholm city, Birger Jarlsgatan 60, anna@marbodal.nu (vi brukar ses på gatan ibland med våra Jack Russells). Vi har luckan Arkitekt plus som är helt slät och går att få i vilken färg man önskar, kram Anna.

  Anna 2017-03-29 16:19:20
  Svara
 • Kolla 1177. Det gjorde jag nu när jag är magsjuk, fick massa ny info som jag inte visste trots att man varit magsjuk under uppväxten också. Där stod det att man ska kontakta sjukvård om kräkningarna inte upphör på 1 dygn. Men att man kan vara dålig flera dagar. Värt att kolla upp!
  Tycker dina bilder är bra, strunta i hur andra gör och gå din egen väg. Din blogg är bra!

  A 2017-03-29 15:27:08
  Svara
 • Stackars liten med magsjuka. Hoppas att det lättar snart. Hur länge det håller i sig är ju så olika, min flicka blir urdålig länge, och min pojke har nog bara haft det en enda gång (han är femton nu) och då väldigt lidrigt.
  Har aldrig tänkt så mycket på om huruvida bilderna är tagna med iPhone eller annan kamera. För mig är innehållet viktigast, och jag tycker att innehållet i din blogg är trevligt och inspirerande.
  Kram
  Karin A

  Karin A 2017-03-29 15:09:20
  Svara
 • Det verkar vara nåt som går nu tyvärr. Magsjuka är ju det värsta! Mannen förra veckan, sonen blev sjuk i lördags och jag fick själv en mild släng. Men det håller i sig i en vecka! Lite mysigt att vara hemma och slippa ge sig ut i snön, men svårt att underhålla en 4-åring som inte vill vara sjuk längre…
  Men snart är det sommar!
  Gillar förresten dina bilder som de är. Tycker innehållet är tillräckligt intressant utan proffsbilder. Stort plus också för ständig uppdatering! Extra kul när man är hemma sjuk och går in ofta.

  Karin 2017-03-29 14:51:00
  Svara
 • Hej Andrea.. prova och blanda ihop lite färger själv, kanske du hittar den perfekta nyansen till slut:)

  Wurgler 2017-03-29 14:36:16
  Svara
 • Kolla på bänkskiva i kvartskomposit!

  Susanne B 2017-03-29 14:27:38
  Svara
 • Inspirationen blir INTE sämre av Iphone bilder om du frågar mig.
  Jag tycker det är din styrka att du är väldigt snabb med att lägga upp dagens bilder, jag har ofta tänkt gud, vad effektiv Andrea är.
  Ibland kan man se foton från samma event en vecka senare hos andra bloggar men då känns det inte intressant, hur trixade de än är, för det är inte aktuellt längre. Jag tycker det äkta och spontana är charmigast, det som egentligen skiljer bra bloggar från att köpa en tidning.
  Kram Karin

  Karin 2017-03-29 14:24:48
  Svara
 • Kräksjukan brukar hålla på i 1 – 3 dagar..
  ”Krya på dig hälsning” till Diana

  Eva på Gärdet 2017-03-29 13:48:22
  Svara
 • Vi ”mättade” marmor skivan med linolja när den var nyinstallerad och sen oljar vi den med olivolja nagra ganger per ar och det har inte blivit sa mycket fläckar – de fläckar som kommer, försvinner efter ett tag.

  Lingo 2017-03-29 13:26:21
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind