Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Fem saker jag inte trodde om min ekonomi

I samarbete med Tink. 

För en tag sedan laddade jag ner appen Tink. Jag har hört om den i flera år men liksom aldrig kommit mig för. Tänkt att det verkar krångligt och att jag ju har rätt bra koll på min ekonomi ändå. Ens ekonomi säger ju ändå mycket om en person.

Jo jo absolut har jag koll. Haha. På de stora grejerna. På det som kommer in, men så är det de där små ”skitutgifterna” som man inte tänker på.

Det tog en minut för allting att ladda ner och synka ihop, så sjukt smidigt. Appen är ihopkopplad med min bank och med mina betalkort. Den är som min egen lilla revisor i telefonen. Bara att titta in och få full koll på vart pengarna går/gått. Eller om jag har fått ”röd flagg” om restarangen dubbeldragit notan.

Fem saker jag lärt mig om min ekonomi sedan jag började använda Tink aktivt:

FIKA

Mängden latte som jag köper på stan varje vecka. Alldeles för stor. Så lätt att bara slinka in någonstans och köpa med sig en take-away latte. Särskilt nu när jag inte sover så mycket på nätterna. Men några latte här och där (som jag trodde) blev på en månad en ganska ansenlig summa ut! Lilla appen kunde nämligen meddela att jag köpt kaffe/fika för 1.031:- i april.

MELLANMÅL

Mängden smoothies/grön juice jag köper på stan varje vecka. Alldeles för stor. Istället för frukost. Istället för lunch. Istället för mellis. Hjälp, det blir ett smoothie-hål i plånboken ser jag.

RESTAURANGBESÖK

Om mängden latte + smoothies skjutit i höjden sedan Isabellas ankomst så har restaurangkontot droppat till nära noll. Hinner aldrig äta varken lunch eller middag ute längre. Min enda nota var en take-awaymiddag efter ett kvällsevent.

KRIMSKRAMS

Mängden små ”skitsaker” jag köper. Alldeles för stor. Lite presenter till barnkalas här, lite suddgummi till barnen där, ett läppglans, någon kul bok, ja ni fattar.

KLÄDER

Mängden kläder jag köper varje månad. Alldeles lagom. Jag trodde nämligen att den här posten skulle vara hög, men jag hade helt fel! Jag köper nästan inga kläder alls utslaget på senaste sex månaderna. Så skönt ändå.

 

En bra och intressant ögonöppnare har det här blivit. Inte för att jag kommer köpa så otroligt många färre lattes per vecka, men det är bra att tänka till på det i alla fall. Det känns kul och framförallt smart att få lite koll på vart utgifterna går.

Du kan ladda ner appen i appstore – med bank-ID är du igång direkt, älskar när det går snabbt, hehe. Sugen på mer? Läs mer HÄR.

KRAM

I samarbete med Tink. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Bra att tänka till ibland!
  Jag är en riktig snålbuk med kaffe och juicer på stan. Här blir det kaffe-to-go hemifrån och juicen gör jag också själv.

  Annika 2017-05-19 10:23:06
  Svara
 • Tack för tipset Andrea! Jag hade aldrig hört talas om appen innan. Vill alltid ”ha koll” på ekonomin och diagram i alla formen älskar jag. Har gjort egna sammanställningar med kategorier och diagram i Excel men det har varit svårt att hinna med sista åren med tre små vilda kids. Så återigen tack! Kram!

  Linda 2017-05-18 21:31:58
  Svara
 • Jag gjorde en sån beräkning en månad och det är ganska bra, för man ser direkt var det blir ”för mycket”!

  Pia Widlund 2017-05-18 14:57:22 http://www.piaw.se
  Svara
 • Tink är en så bra app! Har haft den väldigt länge och det jag gillar är som du skriver att man får en så bra överblick utan att själv behöva göra något!

  Mona 2017-05-18 12:24:38 http://www.monadoust.se
  Svara
 • Haha! Jag har tink. Jag tittar nästan aldrig i den appen, jag kanske borde göra det?

  Frida 2017-05-18 11:44:18
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind