Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Saker som berör

Dags igen, några saker som berört den här veckan:

London. Jag får panik. ”Folk blev avskurna halsen.” Vad är det egentligen som krävs för att det här ska kunna stoppas/sluta? Eller är terror här för att stanna och vi får bara vänja oss? Lider så med offren och deras anhöriga.

En fotgängarolycka på Karlavägen i fredags. Den skadade hade gått framför en buss (ej övergångsstället) och blivit påkörd. Jag skyndade förbi men hennes skrik gick genom märg och ben och jag var helt gråtig hela kvällen.

En sak som jag hetsat upp mig över ordentligt den här veckan är vår finansministers uttalande om de förändrade skattereglerna för småföretagare. Man kan tycka vad man vill om reglerna i sig, det lägger jag mig inte i. Men hennes uttalande ”Det är inte målerifirman i Sveg som kommer att påverkas utan de med höga inkomster som kanske hänger vid Stureplan” provocerar mig. Det här sätter såååå mycket fingret på en samtalston i det offentliga som jag stör mig på. Att det är ok att klanka på Stockholm/Stureplan/småföretagare. Till och med att kalla folk för ”bruna råttor” är ok som ordföranden för advokatsamfundet myntade. Alltså förlåt men man kallar inte folk för råttor. Men man kan göra en tankeövning.

Tänk om hon istället sagt tvärtom. ”Det är inte Stureplansfolket som drabbas, det är bara målerifirman i Sveg”. Det hade blivit RAMASKRI. Eller ”röda råttor”, hade det varit ok? Eller ”regnbågsfärgade råttor”?

Det jag försöker få fram är att jag inte gillar samtalstonen. Det är inte ok (för att citera vår statsminister) att kalla varandra för bruna råttor eller röda råttor eller rosa råttor. Det är inte ok att ställa skattebetalare mot skattebetalare och bostadsort mot bostadsort. Vi har större utmaningar än så i samhället. Hur förklarar jag för mina barn vad en brun råtta är och att det i det offentliga rummet tydligen är helt ok att kalla varandra för det? Så sitter man på föredrag om att barnen ska vara så toleranta mot varandra och nätmobbning inte får förekomma, jovisst. Barn gör inte som man säger utan som man gör.

Parisavtalet och Donald Trump. Karln är total galen. Var är hans rådgivare? Eller är de oljeproducenter hela bunten?

Ni har väl hört den gamla klassiska ”ni hör väl att jag förbannad” med tanten som ringer in till P3? Annars hittar ni den här. Så känner jag mig, haha.

Vad har ni gått igång på under veckan som gick? 🙂

KRAM (här hittar du mitt förra inlägg om saker som berört)

A couple of things that have gotten me going this week… xxA

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

senaste från Home

Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Mode
Chrystelle Eriksberger