Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Saker som berör

Dags igen, några saker som berört den här veckan:

London. Jag får panik. ”Folk blev avskurna halsen.” Vad är det egentligen som krävs för att det här ska kunna stoppas/sluta? Eller är terror här för att stanna och vi får bara vänja oss? Lider så med offren och deras anhöriga.

En fotgängarolycka på Karlavägen i fredags. Den skadade hade gått framför en buss (ej övergångsstället) och blivit påkörd. Jag skyndade förbi men hennes skrik gick genom märg och ben och jag var helt gråtig hela kvällen.

En sak som jag hetsat upp mig över ordentligt den här veckan är vår finansministers uttalande om de förändrade skattereglerna för småföretagare. Man kan tycka vad man vill om reglerna i sig, det lägger jag mig inte i. Men hennes uttalande ”Det är inte målerifirman i Sveg som kommer att påverkas utan de med höga inkomster som kanske hänger vid Stureplan” provocerar mig. Det här sätter såååå mycket fingret på en samtalston i det offentliga som jag stör mig på. Att det är ok att klanka på Stockholm/Stureplan/småföretagare. Till och med att kalla folk för ”bruna råttor” är ok som ordföranden för advokatsamfundet myntade. Alltså förlåt men man kallar inte folk för råttor. Men man kan göra en tankeövning.

Tänk om hon istället sagt tvärtom. ”Det är inte Stureplansfolket som drabbas, det är bara målerifirman i Sveg”. Det hade blivit RAMASKRI. Eller ”röda råttor”, hade det varit ok? Eller ”regnbågsfärgade råttor”?

Det jag försöker få fram är att jag inte gillar samtalstonen. Det är inte ok (för att citera vår statsminister) att kalla varandra för bruna råttor eller röda råttor eller rosa råttor. Det är inte ok att ställa skattebetalare mot skattebetalare och bostadsort mot bostadsort. Vi har större utmaningar än så i samhället. Hur förklarar jag för mina barn vad en brun råtta är och att det i det offentliga rummet tydligen är helt ok att kalla varandra för det? Så sitter man på föredrag om att barnen ska vara så toleranta mot varandra och nätmobbning inte får förekomma, jovisst. Barn gör inte som man säger utan som man gör.

Parisavtalet och Donald Trump. Karln är total galen. Var är hans rådgivare? Eller är de oljeproducenter hela bunten?

Ni har väl hört den gamla klassiska ”ni hör väl att jag förbannad” med tanten som ringer in till P3? Annars hittar ni den här. Så känner jag mig, haha.

Vad har ni gått igång på under veckan som gick? 🙂

KRAM (här hittar du mitt förra inlägg om saker som berört)

A couple of things that have gotten me going this week… xxA

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej! Ville bara säga att jag uppskattar din blogg och särskilt denna typ av inlägg! Det är så få bloggar idag som tycker till, jag älskar att du gör det!

  Anna 2017-06-08 19:11:49
  Svara
 • Jag gillar när du skriver såna här inlägg! Så klok du är!

  Maria 2017-06-06 22:09:55
  Svara
 • Jag har drömt om terrorister hela natten! Varje gång jag somnade om var jag tilbaka i samma dröm. Jag får paniken.
  Vill inte gå ut och fira nationaldagen i en folksamling. Inte åka t-bana. Jag erkänner, de har vunnit. Jag är rädd.

  Annika 2017-06-06 11:30:35
  Svara
 • verkligen så onödigt uttalande. Oavsett politisk tillhörighet! Stör mig oerhört mycket på ”vi och dom” uttalanden, det är inte det som vi behöver!! Blir för mycket pajkastning när det ska hatas åt båda håll!

  Elin 2017-06-06 10:34:23
  Svara
 • Ja, så himla märkligt uttalande. Stör mig också på det. Är det bara okej att vara småföretagare så länge man inte tjänar för mycket pengar? Och de flesta småföretagare bor väl ändå i sthlm och inte i sveg? Och om någon vill hänga stureplan så är väl det fine liksom, varför skulle man tycka illa om det?

  Anna 2017-06-05 22:29:17
  Svara
 • Helt enig med dig om allt och så glad att du tar upp det. Särskilt häxjakten på småföretagare, oavsett bostadsort. När ska de fatta att det inte är de stora industrierna som skapar morgondagens jobb (hej robotar!) utan småföretag. Idag drar många småföretag sig för att anställa (eller ens starta firma) för att det är för krångligt och osäkert. Uruselt!

  Och ja, hela grejen med att det är okej med ”borgarhat” men inget annat är så fruktansvärt fel. Det förekommer alldeles för mycket hatpropaganda inom vänstern som bara accepteras pga forna tiders klasskamp. Att säga ”död åt borgarsvinen” får inga större reaktioner, men tänk dig ”död åt vänsterpatrasket”. (Nu anser jag förstås att man inte säger så om någon, oavsett politisk tillhörighet.)

  Dessa inlägg är jättebra! Det är så skönt när bloggare vågar ha åsikter!

  Mari 2017-06-05 22:26:30
  Svara
 • Måste kommentera om regler för företagare vad det här politiska gänget inte fattar är att småföretagare är inte = storfinansen det är nämligen uttalar si små företagare är ofta ensamma sliter hårt och politiker av viss färg har alltid varit ute efter deras skalp vilket irriterar mig…..

  Ingrid 2017-06-05 20:46:57 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara
 • Ja, London och allt som sker är förfärligt. Det känns som om världen håller på att förändras till det sämre. Det känns som om man står maktlös!

  Pia Widlund 2017-06-05 19:49:09 http://www.piaw.se
  Svara
 • Håller helt med om karln over there
  helt galen okunnig o behov att hela tiden protestera som en trotsig tonåring…
  Terrorn håller med inte klokt börja hugga ner folk mitt på gatan…
  Hade högre vigilance i kvällsmäss an när två män kommer lite sent o sätter sig framför mig…
  Min hjärna börjar gå igång vad gör jag om de sliter fram en kniv > inte klokt….

  Ingrid 2017-06-05 19:48:07 http://ingrid.edeus@telia.com
  Svara

senaste från Home

Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind