Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Svar på frågor

Okidoki,

det är mycket inredningsfrågor nu. Härligt att ni är intresserade och jättekul att ni kommenterar så fint om huset, det värmer.

Saker ni frågat om sista tiden:

Varifrån kommer den gröna mattan i vardagsrummet? 

Den kommer från Ogeborg, mattan heter Frame och färgen Avocado. Svinsnygg om jag får säga det själv.

Hur funkar det att ha heltäckningsmatta? 

Jag lärde mig under min Arga Snickaren-tid att heltäckningsmatta är toppen. Där jobbade vi mycket med heltäckande mattor. De är så avancerade nu för tiden och fibrerna i själva mattan är anpassade för att underlätta dammsugningen, så det är tydligen nästan mer hygieniskt att ha en heltäck än ”vanligt” golv. Dammet lägger sig då på mattan utan att flyga runt i rummet när man rör sig och så sugs det lätt upp av dammsugaren. Vem hade kunnat tro på 70-talet då mattorna härjade som mest senast?

Hur funkar det att ha heltäckningsmatta om man har skadedjur typ silverfiskar och pälsängrar? 

Ingen aning faktiskt. Men jag vet inte om de sätter i sig heltäckningsmatta mer än de äter typ vanlig matta/soffa/kuddar/andra inredningstextilier? Kanske någon av er bloggläsare vet?

Blir det grönt kök?

Nej det blir det inte. (Du kan läsa mer om det gröna köket HÄR.) Det är jättefint men jag vet att jag kommer tröttna innan jul. Jag gillar idén men är för inredningsrastlös och då är gröna luckor ett för osäkert val.

Vad heter den rosa färgen i bilden med Isabella? 

Den heter Dusty Pink från Jotun.

Vad händer i badrummet – ge oss före/efter. 

Det kommer i veckan. Kommoden är på plats och funkar nu, men väntar på att spegeln ska komma upp och belysningen. Så ni får en komplett bild. Har också fixat superfint piff i form av frotte, tvättkorgar och tvålpump osv, så att det glada 90-talsbadrummet ska kännas lite nyare utan att ”riva hela skiten”.

Vad hände på väggarna i vardagsrummet, skulle de inte bli beige? 

Hittade inte den perfekt nyansen jag var ute efter utan landade i en vit med en bruten ton i sig. Ville inte ha Stockholmsvit eller Nordsjövit eller Råvit utan en lite ”varmsmutsig” vit utan att vara varken gråvit eller gulvit. Landade i Alcros ”ad.Perfect White” och ja – den är perfekt.

Varför byter du kök, det ser ju ut att vara fint.

Därför att det är skrutt. En bild kan visa något annat. Vi blev ”varnade” av de tidigare ägarna att köket inte var i toppskick och nu ser jag vad som inte funkar. Först tänkte jag att man kanske kunde lacka det och ha kvar det några år. Men att lacka om ett kök kostar ändå en slant och när allt hänger på trekvart känns det som dumma pengar. I slutet på oktober/början på november blir det nytt kök och lite annorlunda planlösning från idag. Bättre optimerat. Ska visa er mer specifikt senare så att ni förstår.

Varifrån kommer de roströda kuddarna i soffan? 

Just de här är från filmen med Hemtex som jag spelade in, så de är från Hemtex (adlink).

Vad kostar heltäckningsmattor per m2?

Det är otrolig prisskillnad beroende på kvalitet. Man betalar (som vanligt) för bättre kvalitet. I barnens lek/tv-rum la jag in en billig matta från Bauhaus (160:-/m2) då jag vet att det kommer att röjas, slabbas och förmodligen tappas både färg/dricka/chips osv på den mattan. Men den är noll gosig. Ska man ha en fin matta som klarar en del, är allergismart och har en fin känsla och kvalitet måste man upp i åtminstone 4-600:-/m2 skulle jag säga. För en mjuk matta. Ska man ha en sisal eller mer grov matta är det billigare. Den billigare kommer jag nog att få byta om några år medan de andra kommer att ligga länge.

Vad är det för säng du har som är mjuk? 

Jag har ju tidigare skrivit om att man som tjej inte ska ha för hård säng, då får inte axlar och skuldror tillräcklig avlastning. Vi pratar inte om så mjuk att man hamna i någon slags dike i sängen, men att man får ett naturligt ”sjunk” när man lägger sig på rygg. Vår säng kommer från Bed Factory och då är min sida myyyyycket mjukare än Cedrics. Stor skillnad. Jag längtar till min säng varenda gång vi reser. Så skön är den. Men den kostar en slant så jag vill faktiskt också slå ett slag för min säng hos Furniturebox (adlink) som också är lagom mjuk.

Idag har vi packat upp tusen väskor och garderobskartonger med kläder. Så trevligt att äntligen få en garderob igen. Dessutom så mycket garderob! Jag tror att jag utökar min garderobslängd från 2,5 meter till 6 meter och det finns mer att tillgå! Så luftigt har kläderna inte hängt på år och dag. Jag säger bara – vilken LYX.

Sedan kom min älskade vän Lisa förbi med man och tre barn och hund och fin present och hämtmat och allt var bara sådär härligt som i reklamen. Barnen studsade studsmatta och röjde och vi vuxna snackade hus och renovering. Så förväntade samtalsämnen, haha.

Ha en härlig kväll! KRAM

Answering a lot of your questions lately. Been having such an amazing day. xxA 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! En fråga ang matta t barnen. Mattan som Isabella sitter på är den från Bauhaus? Jag har kollat runt på mattor och det mesta är dyrt (600 kr eller mer per kvm). I dessa slime tider vill jag inte lägga så mycket pengar på matta till barnen. Förutom Bauhaus vad rekommenderar du att kolla i Sthlm? KVM på Ynglingagatan? Köpte desperat en matta från Mio/Feel men den är tyvärr för liten och fungerar inte. Alla mina barn vill ha heltäckningsmatta. Jag behöver ca 3×4 kvm till mina barns respektive rum. Tacksam för svar, Hanna

  Hanna Malmström 2017-09-12 11:25:49
  Svara
 • Jag har bott i England i många år och hatade deras heltäckningsmattor. Men börjar nu värma upp till tanken att ha det i sovrummet. En fråga dock, mattorna ser väldigt ”flammiga” ut. Kommer de att vara så eller är det bara i början? För övrigt så kul att följa er inredningsresa. Tack för att vi får vara med.

  Sofia 2017-09-12 10:41:32
  Svara
 • Så kul att följa eran inredningsresa!!

  Pia Widlund 2017-09-11 16:59:09 http://www.piaw.se
  Svara
 • Mattan i vardagsrummet är så snygg!

  Jossan 2017-09-11 09:57:37 https://vepax.se/
  Svara
Andrea Brodins webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind